DOLAR

23,3860$% 1.18

EURO

25,2104% 0.35

STERLİN

29,6306£% 0.76

GRAM ALTIN

1.473,63%0,88

ÇEYREK ALTIN

2.402,00%1,19

BİTCOİN

619140฿%-0.66614

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul AÇIK 22°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Sarsıntı Bölgesindeki Acıları, Bodrum’un Güzel Kalbi Dindiriyor Yaraları El Birliğiyle Sarıyoruz

ad826x90
ad826x90
Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan iki büyük zelzelenin tesirleri sürerken Bodrum halkının dayanışması sayesinde deprem bölgesine an itibariyle 105 yardım TIR’ı gönderildi. Yardımlar faal bir şekilde sürerken sarsıntıdan kurtulan vatandaşların barınması için Bodrum Belediyesi tarafından çadırlar ve prefabrik mesken kuruldu.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerini merkeze alan büyük iki sarsıntının akabinde yaşanan afet sonrası ilk günden bu yana yardımseverler seferberlik ilan ederken bölgelere ulaşan tüm arama kurtarma grupları büyük bir güç birliğiyle enkaz kaldırma çalışmalarına katılıyor.

Barınma gereksinimi gideriliyor

El birliğiyle yaraların sarılmaya çalışıldığı afet bölgelerinde Bodrum’daki kurum ve kuruluşların takviyeleri ve Bodrum Belediyesi’nin ağır çalışmalarıyla İskenderun-Arsuz ortasındaki bölgede prefabrik evler ve çadırlar kurularak mağdur olan vatandaşların barınma ihtiyacı giderilmeye çalışılıyor.

ad826x90

400 metrekarelik prefabrik yapının kurulması için çalışmaları başlatan belediye grupları, tuvalet, duş başta olmak üzere her türlü muhtaçlığın karşılanması için canla başla çalışıyor.

Bodrum Belediyesi’ne ilişkin sıhhat ekibi bir taraftan çalışmalarını sürdürürken başka taraftan bölgeye sevk edilen seyyar revir ile alanlarda depremzedelerin tedavilerini yapacak.

Mobil mutfaklarda da Bodrum’dan giden aşçılar yemek yaparak vatandaşların sıcak yemek gereksinimini karşılıyor.

Okul kantininde depremzedelere hizmet veriyorlar

Elbistan’da bulunan Bodrum Belediyesi ekibi, yetkililer ile iş birliği yaparak Elbistan Fen Lisesi kantinini gerekli ihtiyaç gereçlerini tedarik ederek hizmete açtı. Belediye çalışanı okul kantininden depremzede vatandaşlara çay ve atıştırmalıklar ikram ediyor.

“İhtiyaçları sıcağı sıcağına belirliyoruz”

Yemek dağıtımına ve çadır kurumuna bizzat katılan Bodrum Belediye Lideri Ahmet Aras, birlikte bu ağır ve karanlık günleri aşacaklarını tabir ederken, “Bölgede geçen süreçte vatandaşlarla iletişime geçerek onların muhtaçlıklarını sıcağı sıcağına görmek çok büyük kıymet taşıyor. Bu sıcak temaslarla en değerli gereksinimin barınma, ısınma ve beslenme olduğunu tespit ettik. Bunun üzerine depremzedelere çadır kent kurmaya başladık. Koordineli ve sistemli bir çalışma ile tespit edilen bölgede çadır ve prefabrik mesken kurmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Gölcüklü Anneler Depremzede Evlatlarını Isıtmak İçin Üretiyor

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.