20,0441$% 0.38
21,5460€% 0.73
25,1095£% 0.34
1.253,54%0,31
2.165,00%1,62
561463฿%3.43442
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 ili etkileyen zelzelenin akabinde sarsıntı bölgelerine dayanağını sürdürüyor. İzmir’den giden gruplar arama kurtarma çalışmaları kapsamında ulaşılabilen hayvanların tedavilerini yapıyor, bakımlarını ve beslenmelerini sağlıyor.
Depremin çabucak akabinde takımlar yola çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Etraf Muhafaza ve Denetim Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı taşınabilir sıhhat aracı, 6 Şubat’ta 2 veteriner doktor, 2 veteriner teknikeri, 2 hayvan bakıcısı ve 2 grup sürücüsü olmak üzere toplam 8 çalışanla bölgeye yola çıktı. 126 köpek, 101 kedi, 8 papağan, 6 muhabbet kuşu, 3 kanarya ve sayısız kümes hayvanını enkazdan kurtardı ve tedavilerini yaptı. Takımlar bu süreçte 3 ton mama dağıttı.
Bölgedeki hasarlı binalarda mahsur kalan hayvanların kurtarılmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin merdivenli araçları da kullanıldı.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
İGC Basın Akademesinde Yeni Periyot Mart Ayında Başlayacak
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.