DOLAR

19,9927$% 0.12

EURO

21,6192% 0.87

STERLİN

25,1940£% 0.48

GRAM ALTIN

1.250,74%0,08

ÇEYREK ALTIN

2.162,00%1,48

BİTCOİN

559360฿%3.02791

Öğle Vakti a 13:06
İstanbul HAFİF YAĞMUR 17°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

İzmir’den afet bölgesine uzanan yardım koridoruna dayanak yağıyor

ad826x90
ad826x90
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin afet bölgesine oluşturduğu yardım koridorundan 9 günde 150 tır, 121 kamyon, 3 uçak, 3 gemi, 2 otobüs kargo ile bölgeye tonlarca insani yardım gereci gönderildi. “Umut Hareketi” ile “Bir Kira Bir Yuva” kampanyalarıyla ulaşılan bağış sayısı ise 58 milyon lirayı geçti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen zelzelelerin akabinde afet bölgesi için başlattığı seferberlik büyüyor. Kentte toplanan bağışlar yardım olarak kara, deniz ve havayoluyla bölgeye ulaştırılırken işçi, iş makineleri ve araçlarla depremzedelerin yaraları sarılmaya çalışılıyor. İzmir’den 3 tır, 2 kamyon ile yeni insani yardım gereçleri de yola çıktı. Böylelikle 9 günde toplam 150 tır, 121 kamyon, 3 uçak, 3 gemi, 2 otobüs kargo ile tonlarca yardım materyali bölgeye gönderildi. İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in başlattığı dayanışma kampanyaları “Umut Hareketi” ve “Bir Kira Bir Yuva” ile ulaşılan bağış sayısı ise 58 milyon 683 bin 972 liraya ulaştı.

Soyer, “821 işçi, 530 araçla gruplarımız görevde”
İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer bölgede hayatın olağana dönmesini sağlamak ve İzmir’e gelen depremzedelere yardım etmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ünitelerinin var gücüyle çalıştığını belirterek, “Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Osmaniye’de 821 çalışanımız, 530 araçla vazife yapıyor. Dört vilayetteki uyum merkezimiz aracılığıyla belediyemizin ve yardımseverlerimizin gönderdiği materyalleri gerçek gereksinim sahiplerine ulaştırıyoruz. Hatay ve Osmaniye’de günlük 16 bin kişilik sıcak yemek üretimimiz sürüyor. Adıyaman mutfağımız da günde 6 bin şahsa sıcak yemek çıkarmaya başlıyor” dedi.

488 bin battaniye gönderildi
Bugüne kadar 488 bin battaniye, 7 bin 700 yorgan, 3 bin 700 yastık, 849 bin kesim giysi gereci, 18 bin hijyen paketi, 14 bin paket hijyenik ped, 24 bin 500 besin paketi, 33 bin bebek bezi ve maması, 622 bin litre içme suyu, 850 çadır, 9 bin 600 soba ve ısıtıcı, 172 ton yakacak, 65 jeneratör, 2 bin 600 kilogram elma, 25 bin litre süt ve pek çok başlıkta yardım materyali bölgeye gönderildi.

ad826x90

Antakya’da çadır kentte
Hatay Antakya’da kurulan çadır kentte bin 377 depremzede kalıyor. Günde üç öğün yemek dağıtımının yapıldığı alanda kurulan revirde depremzedelerin acil sıhhat gereksinimlerine yönelik müdahaleler yapıldı. Yeni çadır alanı, sahra hastanesi ve lojistik merkezi kısa müddette hizmete girecek. Konteyner imali için atölye çalışması devam ediyor.

Dayanışma kampanyasına takviye büyüyor
Depremzedelerin muhtaçlığı olan insani yardım materyallerinin satın alınmasını sağlayan “umuthareketi.izmir.bel.tr” adresinden bölgeye ulaştırılmak üzere 44 milyon 689 bin 558 lira yardım yapıldı. Zelzelede meskenini kaybetmiş yurttaşlar ile kira dayanağı vermek yahut boş durumdaki meskenini kullanıma açmak isteyen bireyleri buluşturan “birkirabiryuva.org” ile ise 13 milyon 994 bin 414 liralık katkı sağlandı. Kampanyayla 779 kişi kira dayanağı vereceğini, 493 kişi meskenini paylaşacağını beyan etti.

Gaziemir Fuar İzmir, Kültürpark Celal Atik Spor Salonu ile Çankaya’daki APİKAM’ın bahçesinde yurttaşlardan gelen insani yardım materyallerinin paketlenme ve yükleme çalışmaları sürüyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İzmirli gönüllülerin mesaisi sürüyor

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.