DOLAR

23,3860$% 1.18

EURO

25,2104% 0.35

STERLİN

29,6306£% 0.76

GRAM ALTIN

1.473,63%0,88

ÇEYREK ALTIN

2.402,00%1,19

BİTCOİN

619623฿%-0.64527

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul AÇIK 22°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Depremzede Minikler İçin “Çocuksu Mutluluk” Kampanyası

ad826x90
ad826x90
Deprem yaralarını sarmak için afet bölgesine yardım TIR’ları yollayan PAGEV artık de Oyuncak Komitesi üzerinden “Çocuksu Mutluluk” kampanyası ile çadırkentteki minik kalpleri sevindiriyor

Türkiye’yi derinden etkileyen sarsıntının akabinde yaraları sarmak için harekete geçen Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), marka sivil toplum örgütü olmanın gereği aksiyon almayı sürdürüyor. AFAD ve Kızılay iş birliğiyle depremzedelere yardım elini uzatan PAGEV, “Acil Aksiyon Planını” devreye almıştı. Nakdi Yardımlar direkt AFAD banka hesabı üzerinden koordine edilirken, üyeler ve kesim mensuplarından gelen Birebir Yardımlar Kızılay üzerinden depremzedelere ulaştırılıyor. PAGEV, yaraların sarılması için faal çalışmalar yürüterek; tek kullanımlık ambalaj eserlerinden sarsıntı bölgesinde mutfak kurulumlarına, battaniyeden kışlık montlara, bebek-kadın hijyen kitlerinden ısıtıcılara, konteynerden çadıra ve besin kolilerine kadar muhtaçlık duyulan hayat gereçlerini sarsıntı bölgesine TIR’lar ile göndermeye devam ediyor. Öte yandan bakanlıkça talep edilen acil muhtaçlıklar, direkt fabrikalardan bölgeye yollanıyor. Ayrıyeten İstanbul Küçükçekmece’deki PAGEV Plastik Teknolojisi Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, öğretmen ve öğrencilerin ürettiği tek kullanımlık ambalaj eserleri de yeniden depremzedelere gönderiliyor.

PAGEV artık de çadırkentlerde yaşayan çocukları memnun etmek için Oyuncaklarla dolu TIR’larını bölgeye sevk ediyor. Çocuklara birbirinden hoş oyuncaklar ikram ederek, minik kalpleri sevindirmeyi istediklerini söyleyen PAGEV Oyuncak Komitesi Lideri ve tıpkı vakitte PİLSAN İdare Şurası Lider Yardımcısı Oğuzcan Çetinalp, “Çocuksu Mutluluk” kampanyasını başlattıklarını açıkladı. Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı ile koordineli yürütülen kampanyaya birinci takviyesi Pilsan markası üzerinden vermekten memnunluk duyduğunu söyleyen PAGEV Oyuncak Komite Lideri Çetinalp, Hatay, Adıyaman ve Malatya vilayetlerindeki sarsıntı çadırlarında yaşayan çocuklara oyuncak gönderme kararı aldıklarını söyledi. Çetinalp, PAGEV-Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı iş birliğiyle bölgedeki çeşitli yaş gurubundaki miniklere dağıtılacak oyuncaklarla sarsıntı travmasını bir nebze olsun hafifletmeye çalışacaklarına vurgu yaptı.

“Çocuksu Mutluluk” kampanyasını hazırlarken pedagog, psikolog ve sosyolog görüşlerini de dikkate aldıklarını lisana getiren Çetinalp, zelzelesi hatırlatabilecek puzzle ve yap-boz üzere oyuncaklar hariç değişik yaş kümelerine yönelik oyuncakları bölgeye ulaştırdıklarını söyledi. Dünyadaki en saf sevginin çocukların kalbinde gizli olduğunu anımsatan Çetinalp, “Yaşanan bu güç günlerde yavrularımızı keyifli etmek ve onların gözlerindeki sonsuz müspet güçten yararlanmak ismine bölümümüzün bütün oyuncularına sesleniyorum; gelin birlikte PAGEV Oyuncak Komitesi’nin, Çocuksu Memnunluk kampanyasına takviye verelim. Bu mutluluğa hepimiz ortak olalım” davetinde bulundu.

ad826x90

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AK Parti’den Konak’a gelen depremzedelere ziyaret

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.