DOLAR

20,0441$% 0.38

EURO

21,5460% 0.73

STERLİN

25,1095£% 0.34

GRAM ALTIN

1.253,54%0,31

ÇEYREK ALTIN

2.165,00%1,62

BİTCOİN

561463฿%3.43442

Öğle Vakti a 13:06
İstanbul HAFİF YAĞMUR 17°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Depremzede Öğrencilerin Okul Gereksinimlerini Sivas Belediyesi Karşılayacak

ad826x90
ad826x90

Kahramanmaraş merkezli zelzeleler nedeniyle uzatılan yarıyıl tatilinin akabinde 71 vilayette okullar açıldı. Sivas’ta da öğrenciler bugün tüm öğrenci ve öğretmenler dersbaşı yaptı. Sivas Belediye Lideri Hilmi Alım, Vali Vekili Şakir Öner Öztürk ile birlikte zelzele bölgesinden vilayetimize nakil gelerek eğitim-öğretime başlayan öğrencileri ziyaret etti, çanta ve kırtasiye gereksinimlerini giderdi.

2022-2023 eğitim-öğretim yılı ikinci periyodu başladı. 123 bin 255 öğrencinin ders başı yaptığı Sivas’ta, Karşıyaka Nuri Dönmezcan İlkokulu’nda program düzenlendi.

Programa; Belediye Lideri Hilmi Alım, Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, Vilayet Emniyet Müdürü Burhan Akçay ve Ulusal Eğitim Müdürü Ergüven Aslan ile Şube Müdürleri katıldı.

Depremzede çocuklara geçmiş olsun temennisinde bulunan Lider Alım, vilayetimize gelen öğrencilerin tüm gereksinimlerinin karşılanacağını söz ederek çanta ve kırtasiye gereçlerini teslim etti.

ad826x90

Zor bir devirden geçildiğini lisana getiren Lider Alım, “2022-2023 eğitim öğretim yılının 2. devrini farklı açtık. Sarsıntı bölgesinden gelen öğrenci ve velilerle birlikte ülkemizi etkileyen felaket nedeniyle eğitim-öğretim devrini gecikmeli olarak açmış bulunuyoruz. Zelzelenin olduğu günden bugüne kadar alanda olan birisi olarak söylüyorum ki bu felaket asrın felaketidir. 11 vilayetimizi etkileyen zelzele maalesef öğrencilerimizi de etkiledi. Devletimizin büyüklüğü, milletimizin kaynaşması ile bu sorunu da daima birlikte aşacağız. Kredi ve Yurtlar Kurumunda (KYK) konuk ettiğimiz öğrencilerimiz Ulusal Eğitim Müdürlüğümüzün planladığı okullarda eğitim ve öğretime başladı. Sivas’a yerleşen ailelerimizin çocukları da ikamet ettikleri mahallelerde okullarına başladı. Sivas halkı her vakit olduğu üzere zorda kalan vatandaşlarımızın yanındadır. Hiçbir eksiklik bırakmadan bu devri daima birlikte geçireceğiz. Öğrencilerimiz mevcut okullarında nasıl eğitim alıyorlarsa şundan emin olsunlar ki orada aldıkları eğitim ve öğretimin daha kalitelisini alacaklar. Devlet olarak, millet olarak bir ve beraberce sıkıntı günleri geride bırakacağız” sözünü kullandı.

Vali Vekili Şakir Öner Öztürk ise “20 Şubat tarihi itibariyle öğrencilerimiz yuvalarına, okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştular. Bu mühlet içerisinde vilayetimizde konuk ettiğimiz sarsıntıdan etkilenen ailelerimiz ve çocuklarımız var. Onlara psikososyal dayanak verilmesi, eğitimlerinin daha âlâ olması manasında hazırlıklarımızı tamamladık. Bugün itibariyle de ders zilimiz çalmış oldu. Bundan sonraki süreçte çocuklarımız için bizlere çok büyük işler düşüyor. Çocuklarımızın daha uygun ortamda eğitim alması ve yaşanan aksilikleri, travmaları atlatması noktasında eğitimcilerimize, rehber öğretmenlerimize misyonlar düşüyor. Hepimiz el birliğiyle seferberlik içerisinde çocuklarımızın gelecek yıllar içerisinde eğitime devam etmesi için efor sarf ediyoruz. Bu manada Belediye Liderimiz Hilmi Bilgin’e birinci günden itibaren zelzele bölgesinde verdiği emekler ve bugün de çocuklarımıza yapmış olduğu dayanaklardan ötürü çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sivas’ta 117 bin öğrencinin 1 aylık ortanın akabinde tekrar okulla buluştuğunu söz eden Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, sarsıntı münasebetiyle Sivas’a yerleşen öğrencilerin nakil süreçlerinin titizlikle yürütüldüğünü belirterek şuana kadar nakil müracaatında bulunan bin 275 öğrencinin süreçlerinin tamamlandığını ve okula başlatıldığını söyledi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Osmangazi’den zelzele bölgesine teknik dayanak

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.