DOLAR

23,3860$% 1.18

EURO

25,2104% 0.35

STERLİN

29,6306£% 0.76

GRAM ALTIN

1.473,63%0,88

ÇEYREK ALTIN

2.402,00%1,19

BİTCOİN

619497฿%-0.57867

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul AÇIK 22°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Migros Zelzele Bölgesi’ndeki Lokal Çiftçilere Takviye Eli Uzatıyor

ad826x90
ad826x90
Migros, sarsıntı bölgesindeki yaraları sarmak üzere çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’nin toplam tarım yerlerinin yüzde 16’sına denk gelen birinci sınıf tarım alanlarının bulunduğu bölgede sarsıntıdan etkilenen mahallî çiftçilere takviye eli uzattı. Bin bir emekle üretilen ve süratle bozulma özelliğine sahip eserleri toplayarak satın alımını yapmak üzere koordine olan Migros, Hatay Arsuz’daki üreticilerin yetiştirdiği limonları kolundan toplayıp satın alarak onlara acilen bir gelir imkânı yaratırken, üreticinin emeğini ve toprağımızın pahalarını müdafaaya aldı.

Çiftçilere ve ziraî üretime her devirde kesintisiz olarak takviye sağlayan Migros, zelzele bölgesindeki lokal çiftçilerin acilen desteklenmesi ve tarım yerlerinin üretime devamının sağlanması emeliyle çalışmalarını sürdürüyor. Migros, zelzele sebebiyle tarlada, ağaçta bekleyen ve süratle bozulabilecek tarım eserlerini kısmından toplayıp, satın alarak üreticilere gelir yaratmaya başladı. 

En son Hatay Arsuz’daki limon üreticilerinin eserlerini kolundan toplayıp satın alan Migros, ayrıyeten çok çabuk bozulabilen ve şu anda tarlalarda bekleyen yeşilliklerin toplanması ve alımı için koordine çalışıyor. 

Migros Ticaret A.Ş. Meyve Zerzevat Pazarlama Yöneticisi Yener Arslan, “Deprem bölgesi, medeniyetlerin beşiği olan ve bereketli topraklarıyla Anadolu’yu besleyen Mezopotamya’nın kadim kentlerini barındırıyor. Tarımın doğduğu bu bedelli topraklarda, Türkiye’nin toplam tarım yerlerinin yüzde 16’sına denk gelen tarım yerlerimiz, pek çok çiftçimiz ve üreticimiz bulunuyor. 81 vilayetimizin oluşturduğu büyük üretim zincirinin pahalı bir kesimi olan bu 10 vilayetimizin halkadan kopmaması ve üretime tekrar döndürülmesi kritik değere sahip. Şu anda afet bölgesindeki mahallî üreticilerimizin aciliyetle takviyeye muhtaçlık duyduğunu bilerek, büyük emeklerle yetiştirilmiş, lakin sarsıntı sebebiyle tarlada, ağaçta bekleyen ve süratle toplanması gereken tarım eserleri için koordine olduğumuz tam da bu günlerde toplumsal medyada Hatay’lı bir bayan üreticimizin takviye davetini gördük. Bunun üzerine birinci etapta Hatay Arsuz’daki limon üreticilerinin eserlerini kolundan toplayıp satın aldık. Ayrıyeten çok çabuk bozulabilen ve şu anda tarlalarda bekleyen yeşilliklerin toplanmasını ve alımını da acilen planladık ve takımlarımızı yönlendirdik.  Tarıma ve üreticilerimize dayanağımız aralıksız formda sürecek” dedi. 

ad826x90

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Boeing, ticari operasyonları için sürdürülebilir uçak yakıtı alımını iki katına çıkarıyor

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.